الأربعاء، 12 أكتوبر 2016

اللانشون بطرق مختلفه حسب الامكانيات

طريقة عمل اللانشون بالفراخ او اللحم فى البيت
مقاديراللانشون بالفراخ او اللحم

صدر فرخه مخلى او نصف كيلو لحمه مفرومه  /  3 بيضات /  3مثلثات جبنه نستو  / 3 ملاعق كبيره دقيق  / 3 فصوص ثوم  /3 فصوص حبهان مطحون /  نصف ملعقه فلفل اسود / ربع ملعقه ملح / 2مكعب مرقه / نصف كوب زيت  / حلقات زيتون .

طريقه العمل :

نطحن الفراخ مع الزيت ولو لانشون باللحمه يبقى نطحن اللحمه مع الزيت وباقى المكونات  واحد فى الطريقتين
ثم نضيف البيض وباقى المكونات تطحن معا ثم نضيفها الى الخليط السابق وبعد امتزاج المكونات كلها جيدا  نضعها في كيس البلاستيك الاسترتش ونلفها في شكل الاسطوانه و نغلق الحروف من الناحيتين جيدا ونتاكد من خروج الهواء  ثم نلفه بورق فويل ونغلقه جيدا من الطرفين  ثم نضعه فى اناء به ماء مغلى لمده ساعه ونصف ثم يرفع من على النار ويوضع في الثلاجه ليبرد وبعد ذلك يقطع الى شرائح للتقديم .

مقادير اللانشون من غير لحمه  ولا فراخ 

5 بيضات / 5مثلثات جبنه نستو / 5 ملاعق دقيق / نصف كوب زيت / 2 مكعب مرقه / 1 ملعقه فلفل اسود / نصف ملعقه بهارات /4 فصوص ثوم / رشه ملح صغيره لان  مكعبات المرقه فيها ملح  / ذره من البابريكا كـ لون طبيعى .

طريقه العمل :

نطحن كل المكونات معا  بحيث يكون خليط ناعم  ونضعها فى كيس بلاستيك استرتش ونلفها على شكل اسطوانه ونغلق طرفين الاسطوانه جيدا مثل لفه البنبون ونتاكد من خروج الهواء ثم نلفها بورق الفويل ونغلقها من الناحيتين جيدا ثم نضعها فى انء به ماء مغلى لمده ساعه  ثم يرفع من على النار ويوضع فى الثلاجه ليبرد وبعد ذالك يمكن تقطيعه الى شرائح .

0 التعليقات

إرسال تعليق